News Office Field Order Support Contact Us

Re: Messed up Topo Data

Search Discussion Boards
June 22, 2016 01:42PM
Had you done a re-bench from the original master Benchmark (the actual physical location, I mark them with crossed flags X) it would have combined the data.

The other method is as stated, use the exact same location for your base. I make a mount that I attach to a telephone pole and leave it there till the job is done. In doing so, I when I first setup the base station using new base (AVG or HERE) I name the base the first four letters of the customers name and 0001. For instance Jones would be JONE0001. In doing so, when you return the next day, autobase recognizes the location of the base and puts out the same corrections.

If you don't name the base it is created with the default name of CREF0001, DO NOT use the new base function till you are complete with the job. Every time you do a new base it sets the base location off of WAAS data for LAT/LON/ALT. Lat and lon can be close but I have had as much as 30' difference in altitude from one day to the next.
SubjectAuthorPosted

Messed up Topo Data

chad.macfarlaneJune 16, 2016 02:01PM

Re: Messed up Topo Data

Dave BrotenJune 20, 2016 09:17AM

Re: Messed up Topo Data

KathyClineJune 17, 2016 11:53AM

Re: Messed up Topo Data

james.p.gordonJune 22, 2016 01:42PM

Re: Messed up Topo Data

ntemikeSeptember 12, 2016 09:09PM



Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login

Privacy Statement | Terms of Use | Copyright 2009, Trimble Navigation Limited